Loading... Please wait...

Vad är "Concours des Grands Vins de France Macon"?

Posted

macon.jpg

Bronz Medal in Macon 2011 - Domaine De Lumian Cotes Du Rhone Rouge

Gold medal in Macon 2012 - Caroline Bonnefoy Valreas

The Concours des Grands Vins de France Macon - vanligtvis förkortas till Concours de Vins Macon är en årlig vintävling som hålls i Macon, en historisk vincentrum i de södra delarna av Burgundy.


En av Frankrikes äldsta vintävlingar som debuterade 1925 vid Comité des Foires. Vilket var en mässa för att visa upp regionens kultur- och jordbruk. Efter att vinproducenter tagit sa stor del av utställarna på massan så bytte mässan namnet till La Foire-Éxposition de Macon et la Foire Nationale des Vins de France 1948.

I februari 2006 separerades tävlingen från andra händelserna och blev en vintävling i sin egen rätt. Som en fristående vintävling har fokuset skiftats till mer lokalproducerade viner. Macon's mål är att "främja industri, handel, hantverkare och jordbruk i Macon, särskilt vin- och andra jordbruksprodukter av marken".

Macon har geografiskt ett bra läge att vara värd för vintävlingen. Det ligger på gränsen mellan Burgundy och Rhone regionerna, ett stenkast från vingårdarna i Beaujolais i söder och Maconnais i norr. Vid mitten av östra Frankrike är staden lika långt från Strasbourg och Marseille, respektive nyckel städerna Alsace och Provence. Det ligger också 100 km från både Arbois (nyckel vinstaden i Jura ) och Lac du Bourget, sjön vid hjärtat i den geografiskt splittrade Savoie vinregionen.

För årliga resultat och mer om tävlingen besök www.concours-des-vins.com.


Sign up to our newsletter