Loading... Please wait...

Maison Phetisson Bonnefoy

caroline-bonnefoy.jpg

 Maison Phetisson Bonnefoy

Greve Gilles Phetisson och hans fru Caroline Bonnefoy är båda vinmakare på samma vingård men producerar varsitt vin. (Deras bas är) Vingården ligger i byn Valréas, i Provence-Alpes-Côte d'Azur regionen.

Greve Gilles Phetisson och Caroline Bonnefoy egendom är i dagsläget ca 50ha. De 50ha är utsprida runt byarna i Valreas. Sedan 2008 är vingården ekologiskt certifierad och makarnas motto är ” Att ge njutning utan att bryta banken och utan att förorena jorden”.

Genom att producera sina egna viner får de båda vinmakarna upplopp for att använda sin egen kreativitet, teknik och skicklighet for att skapa unika och exceptionella viner och så vitt vi på Wine Brothers vet är Greve Gilles Phetisson och Caroline Bonnefoy fortfarande gifta. Vi låter dig därför avgöra vilken av dessa fantastiska vinmakare som producerar det bästa vinet av druvorna från Maison Phetisson Bonnefoy.

 Kuriosa om Valreas

Valréas (är i folkmun) som även kallas ”enclave des Papes” ("Enclave of the Popes") efter (namnet) en att enligt historian bakom namnet är att en äldre sjuklig man blev vald till påve år 1316 i tron om att hans styre skulle blir kortvarig. Detta blev aldrig fallet och han styrde den katolska kyrkan i 18 ar och blev 89 ar gammal. Enlig sägen var anledningen varför han levde sa länge var på grund av det utsökta vinerna han drack från Valreas. Han tyckte så mycket om vinerna från Valreas att han år 1317 köpte en vingard i Valreas. Denna tradition följdes av pave John XXII som köpte vingårdarna i dom tilliggande byarna Visan, Grillon, Richerenches och därav kommer namnet ”enclave des Papes”.

Sign up to our newsletter